lördag 26 april 2008

Att vänja sig, eller inte.

Oavsett om du känner att du har det för bra, eller inte tillräckligt bra, så tycker jag att du bör lyssna till denna melodi nån gång ibland.

Själv kan jag inte riktigt avgöra om jag mår bra eller dåligt av den. Kära Elsa känner bara att hon känner.

fredag 25 april 2008

Gräsänkan goes wild.

För första gången på ett bra tag är sambon utflugen ut hemmet några dagar. Vilken frihet! En helg, i stort sett helt utan förpliktelser och världen, ja världen den bara står där med öppen famn och väntar.
Vad gör så gräsänkan? Jo hon jobbar hela halva långa dagen, cyklar hem. Tvättar. Diskar. Viker tvätt. Tar en promenad till återvinningsstationen med gammalt skräp. Handlar. Går hem och ser en romantisk komedi, och lägger sig före klockan elva.

Vilket fredag.
Galet!
Man undrar hur lördagen kommer att se ut?

onsdag 23 april 2008

Apropå...

...noisy neighbours, så bor jag även granne med en kärlekskrank gröngöling. En helg skämtade jag yrvaket om oljudet som väckt mig, och menade att det nog "var en hackspett". Lite anade jag då hur rätt jag hade.
Vad jag förstår så gäller " mest högljudd=snyggast" i hackspettarnas värld, vilket blir lite extra besvärligt för omgivningen så här i vårtider när saven stiger.

måndag 21 april 2008

Dumma tant.

Usch. Tanten i Lidl-reklamen är så arg! Stackars mannen som får hennes vrede över sig bara för att han hörde fel och tog för liten bil.
Jag tycker att hon är otrevlig och får alls ingen lust att handla på Lidl.

lördag 19 april 2008

Noisy neighbours

Grannar som väsnas är långt ifrån ett nytt fenomen. Personligen har jag vid tidigare tillf'ällen legat vaken om natten och lyssnat på en granne som mycket engagerat och detaljerat sätt skällt ut sina katter, som uppenbarligen ständigt ställer till med otyg. "-Jag står inte uuut!...HUR har ni lyckats få ner den där?!....nej nu åker ni UT!! osv.
En kollega till mig bor granne med en man som något förfriskad tycker om att spela klarinett om nätterna, inte heller det särskilt roligt för omgivningen. Sen har vi de som festar och spelar hög musik, de som smäller i dörrar, bråkar osv osv. Det är ett välkänt fenomen som sagt.
Kära Elsa har nyligen flyttat, och även här finns en högljudd granne. Men denna granne pysslar inte med något av ovanstående störande moment. Nejnej... jag har en skrattande granne. Att plötsligt höra någon i lägenheten ovanför brista ut i gapskratt, när man själv sitter och pysslar i ett tyst och stilla vardagsrum är faktiskt väldigt trevligt. Sitter man och tittar på tv så kan man tillochmed ibland finna källan till skratten om man blippar runt lite.
Oftast är...oj nu skrattade han precis igen. Oftast är det en man som skrattar, ibland hör man även en tjej skratta i bakgrunden, och ibland låter det som en hel folksamling. Skulle det pågå mitt i natten så vore det nog annorlunda, eftersom en annan ska försöka sova då. Men den här grannen väsnas på ett lämpligt sätt, på lämpiga tider.
Jag känner mig faktiskt lyckligt lottad, och kan i skrivande stund inte säga om det verkligen vore bättre med en tyst granne än en skrattande granne.

måndag 14 april 2008

Götgatan 14:april 2008 18:30-18:55 - Polisiär action.

Idag hände det grejer!
När jag stått i kön till bankomaten vid Strykjärnet på Götgatan en liten stund, sladdade en polisbil upp på trottoaren och ett gäng poliser kastade sig över personen som stod framför mig i kön. Eller, de kastade sig framför honom, på själva bankomaten. Eller...

Ok, jag stod i kön. Ett par poliser lunkar förbi, runt knuten, till synes i ett annat ärende. Jag ser att de håller på med något precis runt knuten, men vet inte vad. Vet inte heller hur det ser ut där, eller vad som finns. När det nästan är min tur, bara en före i kön, kommer poliserna fram, ursäktar sig lite inför personen som står vid bankomaten och precis gjort klart sitt bankärende, och börjar fippla med bankomaten. Personen som precis tagit ut pengar står kvar och jag hör honom säga att det är något knasigt med apparaten "man måste sätta in kortet fel väg". (spänningen tätnar) Den biffigaste av de två poliserna drar fram en tång ur skjortärmen och drar lite i "kortsväljaröppningen". Han bänder lite i tangentbordet, klämmer ytterligare med tången lite här och var, utan framgång. Jag hör honom säga "vi fick höra att det var något skumt med automaten", och nu har han och den andre polisen vänt sig om för att tala till folket eftersom det samlats en liten köande skara som alla undrar och skruvar oroat på sig.

"Asså...de fejkade som vi har sett tidigare har varit jättelätt att pilla loss, tangetbordet har suttit med dubbelhäftad tejp typ, och så" (den lite tunnare polisen har inte världens bredaste vokabulär, men är säkert jätteduktig på sitt jobb ändå) " Vi kan inte lova att det inte är nåt fel på den här, men den verkar okej"

Ja det hela slutar med att det enda de lyckas avlägsna är sig själva, och jag får till slut ut mina kontanter.
Det stämde dock det där med att något var mystiskt med bankomaten. Enligt bilden skall kortet sättas in med remsan uppåt(som vanligt), men den accepterade bara ett uppochnervänt kort.

söndag 13 april 2008

Veckans fynd...

...står gästen T för.
Efter middag och kaffe sitter sällskapet och konverserar i vardagsrummet. Under tiden sitter T och bläddrar intresserat i KäraElsas svensk/isländsk-isländsk/svenska ordbok (bara det konstigt).
Och inte nog med det, han lyckas efter en kort stund snubbla över följande.
<------------------------------------

lördag 12 april 2008

En strålande kvinna...

Tänkte börja inlägget med att efterlysa en film om Marie Curie, men som tur var gjorde jag lite research innan, och upptäckte att det redan finns en sådan. Och inte nog med det det finns även en engelskproducerad miniserie om denna kvinna på fem avstnitt á 50minuter styck.

Filmen heter Madame Curie och har några år på nacken. Närmare bestämt 64 stycken, och är således av det svartvita slaget. Jag har inte sett denna film, eftersom jag alldeles just precis nyss, först, fann ut att den existerar.
Jag hoppas att jag kan få tag på den, då ska jag återkomma med en recension om filmen som film, och Maries liv och prestationer.

Trevlig helg

Med stil.

Snygga killen lagar snygg mat i snyggt kök.

torsdag 10 april 2008

Jan Stenmark får aldrig dö.

För vem ska då beskriva världen på ett sätt jag kan förstå?

tisdag 8 april 2008

Omvälvande fakta

Har i helgen delgetts informationen att min sambo är född i Dalarna.

måndag 7 april 2008

Vardagsrumsfönstret.

Det sitter en kille,
utanför fönstret,
och ritar.

Vilken lycka!
Kan man tycka.

Att se en kille,
utanför fönstret,
som ritar

"-Stay cool, Bob...!"


"- ...they're just curious"