måndag 30 november 2009

I väntans tider.

Jag väntar och väntar... på att SAMBON ska komma hem. Jag är nämligen så gott som lovad en adventsfika ikväll, något vi inte hann med i helgen. Glögg som är så gott... nu har jag väntat länge nog. Lussebulle kan jag klara mig utan, men pepparkaka och clementin är gott, gott, gott.

I morgon bär det av på öppen hav. Inte särskilt länge förvisso, eftersom båten bara för mig till Mariehamn och sen vänder, men ändå. Det blir nog bra, och jag hoppas att det inte blir allt för mycket arbete, utan mest åka båt. Årets första julbord blir det iallafall.

Nu ska jag fortsätta vänta.

lördag 28 november 2009

Långtidsprognos.

Hahahahaha, jag skrattar ihjäl mig, på riktigt.



För övrigt befinner jag mig i stugan, och här har jag visst dålig mottagning på telefonen. Men min sambos fungerar så...ring dit om ni inte kommer fram till mig.

torsdag 26 november 2009

Noga.


Eftersom det inte följde med någon ritning till vår nyinköpta sommarstuga, har vi fått göra en själva. Detta kommer att underlätta mycket vid renoveringen.

måndag 23 november 2009

Måndagsmys.

Nyss hemkommen från jobbet.
Denna afton åkte jag för långt med tåget på väg hem. Jaja... jag satt i alla fall på rätt tåg den här gången, jag glömde bara att hoppa av. Satt och tänkte på fantastiskt smart designade luftspalter signerade Kära Elsa. Av alla saker man kan tänka på.

Idag på jobbet fick jag en Thailandsemesterlängtan. Jag är inte den som egentligen drömmer om solsemestrar så ofta, jag är ganska nöjd där jag är. Och så tänker jag väl tyvärr för mycket på miljön, vilket gör att jag undviker att flyga. Därmed försvinner några resmål... . Men idag kände jag allså en längtan efter sol och värme, palmer, blommor, varm sand, god mat, och ledighet. Jag fick då tipset av en kollega att gå in i vårt nya kopieringsrum en stund. I det lilla rummet är det nämligen väldigt just, varmt och gott.
Faktiskt så kan jag erkänna, att jag i förra veckan stod och väntade på en mastodontutskrift, stödde ambågen på bordet brevid skrivaren, och kände hur det fläktade varmt i ansiktet för varje papper den matade ut. Jag blundade till och med för några sekunder. Koh Chang.

söndag 22 november 2009

Bråte.

På något sätt har det blivit skitigare och skitigare, och skräpigare och rörigare i stugan, sen vi köpte den... var det inte tänkt att vi skulle göra den finare?
Nåväl, det blir värre innan det blir bättre, som man säger.

Ny kunskap! = Det heter pälsänger, inte pälsängel.

Ny kunskap! = Möss gillar ost som är "lite bränd i kanten"

Ny kunskap! = MAX på Kvarnängsgatan i Uppsala är ganska ok, men inte den bästa av MAX.

fredag 20 november 2009

Jippie!

När man gör egen glass, får man välja smak själv...till exempel skumbanan och choklad!

Ååh det är så gott...så galet gott. Jag fick ju slicka skålen nämligen, så jag vet! Nu väntar burken i frysen, för att frysa till det sista.

I övrigt innehåller glassen
4 äggulor
1 1/4 dl socker
2dl mjölk
2dl grädde

Jag drömmer om att göra en glasstårta i tre lager, i någon av mina tjusiga sockerkaksformar, kanske den som ser ut som en prinsesskrona. Dajm, polkagris och choklad.

Ikväll blir det lugnt här hemma, imorgon drar vi till stugan för att kolla om vi får igång nån el, mäta lite för att göra ritning, och packa in alla grejer vi har med oss denna gång. Hela tre flyttkartonger fick vi ihop på vinden.
Simma lugnt. Glass är gott.

tisdag 17 november 2009

Och nu då.

Kära Elsa är trött, oinspirerad, less och uttråkad. Vardagarna är för lite värda, med tanke på hur stor del av livet de utgör.
Jag har gjort en pubertal tavla, en liten grå en, för att beskriva läget. Det var länge sedan jag gjorde en sådan pubertal tavla.

Nåja, jag funderar på att dra ihop ett mixat korpen innefotbolls-lag till nästa höst. Sugen någon? Tänk att få springa springa springa, sparka sparka sparka, skrika skrika skrika. Det behöver vi alla då och då.

lördag 14 november 2009

Två premiärer.

Två premiärer, varav en i dubbel bemärkelse.
Idag har jag besökt Vasa-museet och tittat på en stor, fin båt. Det var ju riktigt trevligt där tyckte jag. Det blir väldigt nära och konkret, när man har "äkta vara" framför sig. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte vetat historien bakom Vasa-skeppet förrän idag.

Och som om det inte räckte med kulturell orientering för dagen, så avslutades lördagen med ett besök på Kungliga dramatiska teatern, och föreställningen Höstsonaten. Det var premiär både för mig på dramaten, och föreställningen. En lyckad tillställning, och jag känner mig genast lite mer värd nu när jag vistats i så fina kretsar.

onsdag 11 november 2009

Igår.

Igår kom jag hem som jag skulle iallafall. Det var ju för väl.
Men vad dagarna är mörka och trista nu... det är en evig väntan till helgen.
Nåja, det är lugnt.

måndag 9 november 2009

Vart har jag kommit?

Gäsp, och suck.
Är det trötthet, tankspriddhet eller bara allmän förvirring?
Idag klev jag på fel tåg efter jobbet, och åkte ända till slutstationen innan jag vaknade ur min dvala. Tydligen räckte det inte med att jag hörde station efter station utropas i högtalarna, som inte alls var de stationerna jag hör varje dag till och från jobbet, utan det krävdes ett "avstigning för samtliga" för att jag skulle reagera.
Och kanske det värsta är att jag inte vet vad som hände de här fem, sex, tio minutrarna. Vad tänkte jag på, var höll jag hus mentalt?
Fan, kanske en hel kvart förlorad, den kunde jag ha gjort något annat med!

Nåja, jag kom hem till slut, tjoho!
Ska väl kanske vila lite nu.

torsdag 5 november 2009

Alaska - En kurs i frihet.

Igår var KäraElsa på föreställning på Dansens hus. Gunilla Heilborns Alaska - En kurs i frihet.
Åh vad jag tycker om detta. Av någon anledning njuter jag av att förstå sammanhanget, utan att egentligen förstå vad jag ser.
Gunilla Heilborn använder sig mycket av humor i sina verk, blandar texter, musik/sång och koreografi.

onsdag 4 november 2009

Vaccineringen, senaste nytt.

Tja, huvudvärken gick över, och inget mer med det.
Nu återstår att se om det blir en andra spruta om tre veckor, eller ej. Hoppas de bestämmer sig snart. Vilka nu "de" är.
Oink, oink.

Vaccinationsnytt.

Senaste nytt på vaccinationsfronten, vad gäller biverkningar är följande.
Det gör ont i armen, men det går an.
Jag har ont i huvudet sedan igår kväll. Jag fick dock ont i huvudet just INNAN jag gick till vaccineringen så det är oklart om värken har något med sprutan att göra.
Det som gör mig lite misstänksam är att jag har druckit mycket vatten och tagit ett par värktabletter under morgonen, utan att huvudvärken försvinner.
Nå, huvudvärk dycker upp då och då i vanliga fall, så om just denna skulle vara en biverkning, så är det inget jag bryr mig särskilt i.
Tja, så än så länge, ingenting att skriva hem om, egentligen.

tisdag 3 november 2009

Injekterad.

Ja så har man låtit sig besprutas med massa okända kemikaler och grejer. Haj-extrakt var det visst i också.
Nå, nu kan jag gosa obehindrat med gris'n, så det får väl vara värt det. Eller hur är det det funkar?
Vad gäller biverkningar så känner jag inte av något ännu. Är bara trött och har lite ont i huvudet, som vilken tisdag som helst.

måndag 2 november 2009

Handarbete.

Jag har fått lite gamla handarbetstidningar från en kollega, vars granne skulle rensa... .
Den här tidningen är ju fantastiskt snygg. Jag väntar lite innan jag sätter igång och syr mig den där gula kappan.

Just nu är det istället tofflor och sockar som gäller, stickade sådana. Kallt i stugan...