måndag 30 april 2012

Konst

Jag tänker ju ofta att jag ska ställa ut tavlor. Men det är mycket snack och lite verkstad. För att överleva separation och allmän livskris är jag något mer motiverad nu. Någonting att fokusera på. Jag har till och med kommit fram till ett tema för en del av utställningen, och här är en liten teaser på ett av de verken.


Valborg

Feststämning i Rålis redan vid halv 4-snåret. Strålande väder.


Djungeln

Tiden är nära att rinna ut. Det vore bra om den inte växte mer innan söndag... men den verkar ju växa 2cm/dygn ungefär, så det är ju kört.


söndag 29 april 2012

Miro?

Satt idag i solen och jobbade på det konstverk som är mig själv. Sedan ett par år tillbaka händer det mindre smickrande saker med mitt ansikte när solen är framme, och i år tänker jag inte oroa mig för hur det kommer att se ut. Jag är snarare nyfiken. Resultat får ni väl se närmare sommaren.


Katten

Sitter och tittar igenom gamla fotoalbum. Den här bilden förtjänar att publiceras igen tycker jag.
Katt läser fågelbok uppochned.

lördag 28 april 2012

Körsbär i kungsan

I år hann jag vara med!


fredag 27 april 2012

God morgon

Här doftar det gott.


torsdag 26 april 2012

Här ska jag spendera min vardag

Vardagsrummet. Snart är det dags... .  Här ser man även soffbordet och stolen jag tiggde till mig i affären.
Och så ser man en glimt av den gulflammiga 90-talstapeten i hallen och den blågrå plastmattan... de ryker båda så fort det bara går.
Den här bloggen kommer antagligen att få en ny touch om några veckor. Jag gissar att det kommer handla lite mer om renovering menar jag.

Men innan dess, just nu, gör jag inte mycket. Ritar marängsviss, det är vad jag gör. Men det är lite för svårt.

onsdag 25 april 2012

Fågelskådningen

Efter mycket möda och stort besvär fick jag ändå inte till bilden särskilt bra. Men där är den, fågeln. Jag tänkte rapphöna när jag såg den, men vad vet jag om rapphönor? Ingenting, men det är rätt likt tycker jag när jag nu googlat. Kolla här.
För er som är jätteintresserade av min vardag + fåglar, kan jag berätta att jag även sett två talgoxar som busat idag, och hört en duva.

På jobbet

Idag jobbar jag lite extra hårt.


Fågelskådning

Den här stora spännande fågeln såg jag när jag väntade på tåget imorse. Det stannade till och med en cyklist med värstingkamera och fotade.
Vilken fågel, tänker ni? Ja det blev inte så bra bild med mobilen, kanske blir den större om du klickar på den. Stor ära till den som hittar fågeln och identifierar sort.


tisdag 24 april 2012

Djungeln

Stackars tomater. De är nu väldigt stora i förhållande till mängden jord de bor i. Tur att det inte finns några regler om växtplågeri. Jag håller ett vakande öga på dem dock... när de börjar sträcka sig mot mig istället för mot fönstret får jag ta tag i saken.


söndag 22 april 2012

Kakfest hela dan

Nu finns det nybakt i kylen igen... märkligt det där. Jag vet inte riktigt hur det går till?
Men en sak vet jag säkert, om jag hade bott i kollektiv hade jag varit oerhört populär. Det hade varit ett ultimat läge för mig också, speciellt om jag kollektivbodde med ungdomar som ju kan smälla i sig en påse bullar vardera på en kväll. Då skulle jag få baka varje dag utan att behöva fundera över vad jag ska göra med bakverken.

Söndagsfrukost

Kanske lite mycket socker, och lite lite av annat, men ooooh så gott.


lördag 21 april 2012

Dagens lunch

Utflykt. Just nu känns livet litegrann som min lunch faktiskt.


fredag 20 april 2012

Sjögurkans blues

Lyssnar på Beachcomber Blues med Dolorean. Den här låten handlar för mig om sjögurkor. Ett enkelt associationsfel som grundar sig i beach=hav comber=påminner om cucumber=gurka.
Beachcombing översätts mer korrekt "Strandkammare", vilket är något annat. Men nåja, sjögurkornas blues är inte så illa, jag gillar det.

Tankeövning

Jag får öva mig mycket på att kontrollera mina tankar just nu.
Som jag skrev tidigare har jag redan blivit kär igen, och det var förstås den nya lägenheten jag syftade på. Jag kom på mig själv med att inte kunna låta bli att småle för mig själv, lite pirrig och stundvis nästan rodnande över hur mycket jag tyckte om den. Precis som när man är nykär.
Nu tvingar jag mig själv att inte tänka på den alls, annars blir det för jobbigt och frustrerande. Det finns inget annat att göra än att vänta. Jag befinner mig i något av ett vakuum just nu med tillfällig bostad och med ena foten ständigt i drömmarnas land. Antagligen kommer jag att vakna ganska bryskt när jag så äntligen fått flytta och ska sova första natten i mitt nya hem. Men det ska nog gå bra.

torsdag 19 april 2012

Djungeln

De små odlingarna... är inte så små längre. Jag får erkänna att jag missbedömde hur mycket de skulle hinna växa innan jag får tillträde till lägenheten. Men de är bra skojsiga att titta på.


tisdag 17 april 2012

Självplågeri

Hur många rutor gjorde jag egentligen? Och varför är det tusen gånger tråkigare att montera dem jämfört med att göra dem? Om någon vill komma hit och sy ihop några kan jag bjuda på biskvier.


Snart är det dags

Snart är det dags att flåsa runt en mil igen. I år blir det tyvärr inte Midnattsloppet eftersom jag gör annat den helgen, men den 5:e maj är det Kungsholmen runt! Där får man knappast någon medalj, men kanske energidryck och en powerbar? Ingen aning. Jag vet inte ens hur sträckan går, men jag förlitar mig på att det finns en klunga jag kan haka på.

Häromdagen sa någon att min nya lägenhet är så stor att jag kan fylla ett rum med glass. Jisses... som att jag inte längtade tillräckligt redan!

söndag 15 april 2012

Good times

Jobbade i helgen. Vi var bara två, men hade fikabröd för minst dubbelt så många. Sånt gillas!
De chokladdoppade kulorna är i själva verket biskvier jag bakade i fredags. Första gången för mig, men det var plättlätt. Har ett bra recept om nån får biskvipeppen.


fredag 13 april 2012

Pissväder

Det här kändes ganska naaasty vid första anblicken (våt fläck på sätet). Som tur var såg det likadant ut på ett annat säte, så jag gissar att det är det regniga vädret som är orsaken.


Hårkonst

Jag tycker verkligen att jag börjar få bra kontakt med mina fans, vilket är kul. Idag hörde en läsare av sig som tagit till sig av instruktionsvideon jag publicerade tidigare.
Det var förstås aldrig aktuellt att jag skulle göra en sån frilla själv eftersom jag är kass på det, då är det kul att det finns folk som kan. Grymt snyggt!


torsdag 12 april 2012

Min garderob för tillfället

Det slog mig just, kan man inte kalla det här en walk-in-closet?
Jag gör det och känner mig som en lyckans ost.


onsdag 11 april 2012

I valet och kvalet

Åååh jag kan inte riktigt bestämma hur jag ska se ut på jobbet imorgon. Jag funderar på att slänga ihop ett par vintage victory rolls i håret med tillhörande paradisblomma, men å andra sidan har jag också fått lov att låna cowboy-hatten som finns i lägenheten jag bor i nu. De funkar inte ihop, och nu kan jag inte bestämma vilken look jag vill ha.
Det kanske får bli så att jag kanske går i min vanliga stil. Eller o-stil. Det är ju trots allt bara torsdag.

Känd från internet

Idag fick jag oväntat besök av en nära anhörig till en av alla mina bloggläsare. Besökaren ville hemskt gärna med egna ögon se de omtalade odlingarna. Jag är förstås alltid sjysst och generös mot mina fans så det gick bra. Om någon annan vill se så kan ni skriva en kommentar, gärna med en trevlig motivering. Kan dock hända att det blir svårigheter om ni inte är en kollega till mig, men vi får se.

För övrigt växte krassen så mycket över natten att den inte längre får plats i det lilla plastväxthuset. Jag löste detta genom att pilla ned två paprikafrön i en annan kruka. Det kommer inte att påverka krassen på något sätt förstås, men jag fick annat att tänka på.

tisdag 10 april 2012

Blomster

Mina skötebarn har flyttat in på jobbet. Där måste man väl säga att de är i säker förvar.
De växer dock så att det knakar... jag undrar just hur det ska gå efter de här fyra veckorna innan de får flytta hem. Hur flyttar man på en luktärt i tonåren liksom? Den kommer att vara gänglig, näringsslukande och känslig. Nå, det går nog vägen. Så här tror jag att den kommer att se ut framåt sommaren.


söndag 8 april 2012

Bara vackert

Den här bilden skickade mina föräldrar från norr för några veckor sedan. Rimfrosten i sitt esse.


lördag 7 april 2012

Påsk-karaoke

Inga konstigheter, massvis med powerballader.


Påskpyssel

Se vilka skojiga och samtidigt enkla påskbakelser som Kerstin Kokk har gjort i sin blogg. De vill jag definitivt testa nästa gång jag bjuder på påsklunch.

fredag 6 april 2012

Love is in the air

Vem kunde tro att jag skulle bli kär så snart efter separationen?
Nej det kunde nog ingen gissa.
Än så länge är det något av ett distansförhållande, men den 4:e maj blir det andra bullar, då blir det intimt!
Vi får hoppas att lägenheten gjort slut med de där gardinerna och den där dörrmattan vid det laget. Annars vet jag inte om vi kan bli ihop.

Kolla

Jag får för mycket ångest av tak-bilden på mig, måste kompensera med en annan bild där jag är snyggare. Och den är tagen ett år efter takbilden, så jag blir bara snyggare och snyggare med åren som ni ser.

torsdag 5 april 2012

Livsfarsen

Livet kan vara bra fars-artat ändå. Just nu känns det verkligen så. Man bygger upp något fint som sedan rasar, man får sitt hjärta krossat en gång och sedan en gång till, samtidigt som man ser finfina möjligheter för framtiden. Var står man egentligen? Jag vet inte. Det kännns som en fars, eller jag vet inte vad. Upp och ned, upp och ned.
Möjligheterna är egentligen oändliga. Det enda som pressar på en aning är väl den biologiska klockan, men eftersom jag inte ens vet om jag behöver barn så kan jag nog hantera det.

Nu börjar jag på ett sätt om från början, på ett blankt blad. Det är trist på många sätt, men det känns samtidigt som en oerhörd lyx att jag inte har några som helst begränsningar egentligen. Ja, jobbet gör att jag helst inte bör lämna huvudstaden, men i övrigt... när det gäller livet, konsten, universum och allting så bestämmer jag själv just nu. Är inte det lyx?
Det gröna köket till exempel, som är en del av mitt universum snart. Ja det är lyxigt och jag skäms nästan över hur tur jag har inom vissa områden.
Eftersom jag inte har någon stuga längre kommer jag att skriva en del om lägenhetsrenoveringen här istället. Aaaaah jag kan nästan inte vänta. När var en månad så här lång senast? 6:e maj, kom snart, kom snart... .
Eftersom jag är på relativt gott humör just nu bjuder jag på en bild från... ja det är en av mina absolut minst smickrande bilder. En riktig lågpunkt. Då var jag trött och leds, men jag tvivlar verkligen på att jag kommer att hamna i den situationen snart igen.

Lösningsmedel

Jomen man KAN shoppa sig lycklig.
Jag köpte till och med nästan ett enfärgat duschdraperi för flera hundra kronor, men där hejdade jag mig. Insåg att den lyckan snabbt skulle vändas till ånger. Istället köpte jag massa snygga saker att hänga på mig själv, oh joy!


onsdag 4 april 2012

Djungeln

Förresten ingick en balkong i köket, himla bra! Jag tiggde dessutom till mig befintliga blomlådor och balkongbord av säljaren, himla bra!


tisdag 3 april 2012

Jag äger ett hem

Kära Elsa har handlat för många hundratusentals kronor idag. För de kronorna fick jag bland annat ett väldigt grönt kök.
Det gör mig lycklig och lätt nervös.

söndag 1 april 2012

Hur ska det gå?


De tre tomatfröna som jag pillade ur en tomat och sådde för några dagar sedan, mest på skoj, växer så det knakar! Igår kväll kunde man just såpass ana att de var på väg upp, nu är de nästan två centimeter långa! Jisses. Hoppas verkligen att jag har balkong på mitt nya boende.
Jag kunde ju inte låta bli... har även sått paprika, körsbärstomater, blommade krasse, luktört och basilika. Och så de åtta physialisarna som jag ska bygga en djungel med. Sen kan jag sitta där på balkongen och spana i smyg, ingen ser in, bara jag ser ut. Sitta och knapra på en tomat eller två, det här blir nog bra!