måndag 24 februari 2014

Weekend i Wästerbotten

Tassade runt, hamnade på glid, och fick sparken. Ett par härliga dagar med andra ord.


lördag 22 februari 2014

Liten bildserie - "Far skottar"

Att jämföra med "Far klipper"
Om levandets vara, alltings förgänglighet och den vacklande snömängden.



fredag 21 februari 2014

Köpt gammalt

Dagen har bland annat ägnats åt loppisshopping i trevliga Returcentrum i Vännäsby. En väska och en lingonplockare har inhandlatts. De matchar till och med. Skogstur med stil väntar.


tisdag 18 februari 2014

måndag 17 februari 2014

Årets första

Frukost på balkongen. Det doftar vår, och trots att luften är kall och krispig, är solen stekhet. Strålarna når ända in i benmärgen och tinar upp det som varit fruset i flera månader.
Till på köpet äter den Laotiske rättscoronern Siri banan med skalet på, vilket lockar till fniss och tinar upp eventuella resterande isfläckar. Ljuvligt.



fredag 14 februari 2014

Kul kultur

Vad passar bättre en dag som denna, än att bättra på sin aura? Endast 2,50 kostade det och fungerade som ni ser fantastiskt bra!










Uställningen heter Super Market Art Fair och pågår hela helgen i Kulturhuset i Stockholm.
Det tokiga aura-galleriet är bara en ytterst liten del av denna.

torsdag 13 februari 2014

Paus

Annars är det mycket av den här medicinen just nu. Måleri målera. Till ljudet av Johan och Martins radioföljetong om deras dramatiska vistelse i Etiopien.


tisdag 11 februari 2014

Galleri

Det lokala galleriet bjuder på en växande samling.


måndag 10 februari 2014

Heldag på Östermalm

Utsvävningarna kände inga gränser denna måndag.
Lunch på Frippes eller vad det hette. Här kostar en svart kaffe efter lunchen 35 kr. Det blir så när man ska mätta magen i samma kvarter som Kungliga Dramaten och Teatergrillen. Fantastiskt gott bröd och en exotisk fluga som underhållning ingick dock i lunchpriset (och även mat).

Alla andra bilder jag tänkt ta denna dag glömdes bort, men besöket på anrika Sturekatten förevigades. Här kostade min latte 45 kr. Värd varenda öre. Särskilt som det inte var jag som betalade.




söndag 9 februari 2014

Är det här nyttigt?

Förvirringen och förtvivlan ligger på samma nivå ungefär. Det här med kost är svårt och något jag försöker att inte tänka för mycket på. "Lagom av allt" har väl varit mottot. Men så stöter man på någon som börjar prata kolhydrater och menar att pasta, ris och bröd är rena rama hemskheterna. Och det är ju så, men det är smärtsamt att bli påmind om det.
För den som inte äter kött, pasta, ris och bröd, bulgur, couscous, och begränsat med fisk, vad återstår då? Turkisk yoghurt, bär och honung till frukost kanske. Fast yoghurten har ju en fetthalt på 10 och bären innehåller socker.
Jaja. En kaffe till iallafall. Även om min inneboende igår råkade nämna att kaffe är ohälsosamt.


Vitlök, citronmeliss, chili.

Den sistnämnde förvånar med sin tidiga start. Det är fler än jag som är peppade på våren nu.
Vitlöken är ett par klyftor som börjat gro, som petats ned i lite jord. Tydligen kan det bli en smakrik blast av det hela som kan användas i sallader etc.


fredag 7 februari 2014

Semester

Den här helgen var egentligen ämnad åt en Danmarksresa, men planerna blev ändrade.
Nu blev det istället en tur till Norge, en mental sådan.
För ett och ett halvt år sedan åkte jag på en fantastisk konstresa till Lofoten. Fantastisk i teorin, fruktansvärd i praktiken. Jag led av en släng psykisk ohälsa under den tiden, och den helt felaktiga tanken "det blir skönt att komma bort lite" ledde till denna resa. Problemet var ju att mina demoner följde med på resan, eftersom de huserade i mitt huvud.
Således lades mer tid åt att gråta och gnissla tänder av ångest, än att måla. Jag bestämde mig för att fota så mycket som möjligt så att jag åtminstone fick med mig motiven hem på något sätt. Mappen med Lofotenbilderna har dock legat tämligen orörd sedan dess. För mycket obehag.
Idag kände jag mig stark och pigg nog att äntligen börja bearbeta det hela, och så skönt det är att inte längre vara rädd för den där mappen. Det känns bra. Bilderna är fina. Och det blir fin konst av dem.


Sju

Antal gånger det senaste dygnet jag hajat till och trott att det sitter någon stackare där nere i hörnet.
Ja, jag har sprungit mycket i trapphuset det senaste dygnet. Nej, hjärnan vill inte lära om.


tisdag 4 februari 2014

Suddigt besök med skarpt skall

Bill hängde i det sköna gröna köket i helgen. Städade lite nedanför köksbänken, sov lite som en ihopkurad trasselsudd och bråkade lite med en morot.




måndag 3 februari 2014

Måndagsmys

Idag har det varit måndag hela dagen. När det blev kväll behövde ett tak spacklas, slipas och målas.


söndag 2 februari 2014

Det har börjat

Chili kan man sätta tidigt, vilket betyder att man gör det.
Samma sak med citronmelissen som visar sig vara nästan slampigt lättraggad. Den satte fart direkt och kan snart bli ett härligt te.



lördag 1 februari 2014

Nytt i bloggen

Har ni lagt märkte till den nya länken i menyn till höger...?
Det finns numera en shop för Kära Elsas alster! Eller ett galleri till kan man säga, med kreationer som i huvudsak inte är målningar.

Titta dit!