I helgen bakade vi som sagt macaroner, och det är verkligen bakelser i min smak, i dubbel bemärkelse, måste jag säga.
Det är lite lagom pilligt, färgglatt med utrymme för improvisation och variation och dessutom får jag använda min kaksprits. Hurra! Sen skadar de ju inte att de blir väldigt goda.
Jag brukar använda det här receptet - succé varje gång.
Helgens blå och gula Nobel-macaroner gick åt som smör.
Se linuspalinjen.se för fler bilder.
5 kommentarer:
Åh, så fint! Vad blev det för smaker den här gången?
De blev jättefina! Vi använde mandelmjöl istället för att mala själv...mycket bekvämt.
Det blev svartvinbär i de blå (enligt ditt recept, de är ju så vansinnigt goda!). De gula fick bli vanilj, och de hann jag faktiskt inte smaka men de var nog också goda.
Jag har precis skaffat mandelmjöl för första gången i mitt liv och tänkte testa att baka med det istället. Tror att de blir slätare då.
SUPERSTORT TACK för de fantastiska bakverken. A-M stoppade fickorna fulla innan hon drog. :)
De kan nog bli slätare. Jag silade ner mandelmjölet, men det blev bra mycket "grums" kvar i silen som var mer som hackad mandel. Jag hällde i det också, annars skulle jag ha silat vid sidan av först, och mätt sen.
Malin - det är bra! Hon gjorde ett lysande framträdande så det var hon värd.
Skicka en kommentar