Imorgon är det tydligen internationella vegandagen. Då kan ni till exempel laga det här och bjuda samtliga smaklökar på fest.
Garam Masala Curry Yummy
Kryddpasta
80-100 gr ekologiska cashewnötter
2 msk olja
2 msk färsk, riven ingefära
1 msk garam masala kryddblandning
1 msk gul curry1
1 msk av något sött
1-2 tsk salt efter smak
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 färsk chili
300 blomkål/broccoli i små buketer
1 morot skivad
400-500 gram ekologiska passerade tomater
1 burk ekologisk kokosmjölk
En handfull pigga körsbärstomater
Mixa alla ingredienser till kryddpastan.
Stek blomkål/broccoli/morot en liten stund (förkoka eventuellt 5 min eller så innan stekning)
Tillsätt kryddpastan och stek lite till.
Tillsätt de passerade tomaterna och kokosmjölken, låt puttra 5 minuter, tillsätt körsbärstomaterna
och låt koka i 10 min till.
Servera med ris eller nåt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar