Jag gjorde en liten tvåmannakaka i en form på...ja drygt en kvadratdecimeter skulle jag tro.
Här kommer receptet.
För 2 pers
1ägg
3/4dl socker
knivsudd vaniljsocker
lite salt
1 1/2-2dl vetemjöl
en knivsudd bakpulver
knappt 50g smör
ca 50g smält blockchoklad, gärna blandat mörk/ljus
Vispa ägget+socker. Tillsätt de övriga torra ingredienserna försiktigt. Det blir en ganska tjock smet/deg. Tillsätt smöret och blockhokladen (som du smält tillsammans i en liten kastrull).
Rör ihop...in i ugnen ca 13 min 200 grader.
OBS gör den gärna nån timme eller två innan den ska ätas, så att den hinner svalna.
Och tänk på...att du kan behöva avsätta en timme eller två efter festmåltiden också eftersom kakan är mastig och risken för dåsighet stor...
Oj så gott så gott...
1 kommentar:
Risken för dåsighet är stor!
Skicka en kommentar