torsdag 30 oktober 2014

Vegan

Imorgon är det tydligen internationella vegandagen. Då kan ni till exempel laga det här och bjuda samtliga smaklökar på fest.

Garam Masala Curry Yummy

Kryddpasta
80-100 gr ekologiska cashewnötter
2 msk olja
2 msk färsk, riven ingefära
1 msk garam masala kryddblandning
1 msk gul curry1
1 msk av något sött
1-2 tsk salt efter smak
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 färsk chili


300 blomkål/broccoli  i små buketer
1 morot skivad
400-500 gram ekologiska passerade tomater
1 burk ekologisk kokosmjölk
En handfull pigga körsbärstomater

Mixa alla ingredienser till kryddpastan.
Stek blomkål/broccoli/morot en liten stund (förkoka eventuellt 5 min eller så innan stekning)
Tillsätt kryddpastan och stek lite till.
Tillsätt de passerade tomaterna och kokosmjölken, låt puttra 5 minuter, tillsätt körsbärstomaterna
och låt koka i 10 min till.

Servera med ris eller nåt!

Inga kommentarer: