tisdag 25 maj 2010

Oh heil Farsta Läkarhus!

Jag har legat under kniven idag, inget allvarligt, bara ett mindre ingrepp i huvve.

Jag har tidigare inte alls haft mycket till övers för vården, har snarare odlat någon slags sjukvårdsskräck, utan att jag riktigt varit medveten om det. Detta beror inte på att jag är rädd för vad de ska göra med mig, att jag är rädd för sjukdom eller ens döden. Det beror snarare på vad vården INTE gjort för mig. Jag känner att de INTE tagit mig på allvar, att de INTE lyssnat, att de personer jag mött INTE gillar sina yrkesroller.



Andra bullar verkar det vara inom specialistvården, ja åtminstone i Farsta Läkarhus. Jag har varit i kontakt med dem en gång tidigare, och blev paff över hur trevliga alla var, från reception till specialist. De var ju, typ, glada?. De förstod exakt vad jag ville och hjälpte till på en gång och jag kände mig för första gången på länge nöjd när jag gick från ett läkarbesök.


Och så idag då, kirurgen i samma Läkarhus. Flamsigare och tramsigare kirurger och sköterskor får man leta efter. Från att bedövningen satts blev det bara värre och värre, eller i mina ögon, bättre och bättre. De diskuterade hejvilt om vad som var höger och vänster, vad handspriten kunde ställa till med, var lönen tar vägen, hur en av sköterskorna snikat till sig en gratis grill från en bygghandel. När själva ingreppet var igång så var huvudämnet hur mycket jag fick för pengarna, jag fick ju en ny hårfärg på köpet. De kallade den rödlätt och tyckte att jag betalat ett mycket billigt pris för en hårfärgning, som ju annars var sååå dyrt. Å andra sidan är den nya färgen ganska...fläckvis? Och håller bara till första tvätten. Nå, de kom fram till att, när det gäller kirurgin och allt de pysslar med, så är de bäst på snacket. Och jag höll med om att det är ju snacket som är viktigast.



Jag tror så klart, att de käner av vilken patient de har att göra med. De flamsar nog inte på om de inte får respons och känner att allt är okej. Det var mer än okej.
Jag rekommenderar dem till alla som kan behöva hjälp inom deras specialistområden.

Inga kommentarer: