torsdag 26 maj 2011

Simma lugnt.

Planering är A och O när det kommer till stresshantering. Med god planering och goda marginaler slipper vi springa ihjäl oss för att fånga de där sekundrarna som ibland verkar vara så viktiga.
I stockholm finns allt, och det finns nära, och bussar, tåg och taxi finns alltid tillgängligt. Därför behöver man inte planera något i denna stad (tror man). Därför är stockholmarna så stressade.
Går bussen en gång i timmen så ser man till att passa den med flera minuter till godo. Går bussen var tredje minut så går man och drar benen efter sig och struntar i klockan för att sedan, när man väl är på väg till bussen, drabbas av stresspåslag då man inser vad klockan är. Ofta slutar det med att man springer för att hinna med bussen som precis kommer, även om nästa anländer om tre minuter. Tre minuter är mindre tid än en reklampaus på tv:n, ändå tycker vi att det är helt ok att spendera våra dyrbara minutrar på att insupa hjärndöd reklam, medan det är OTÄNKBART att spendera dem ute i verkliga livet, kravlöst, i friska luften, bland verkliga människor.
Tänkte bara säga det.


1 kommentar:

Anonym sa...

annat järe uppi de norrländska skogara....:)