fredag 27 juli 2007

Resan går västerut

En ny hylla där undertecknads hatt kan vila - en ny bostad. 2 kvadrat mindre än den nuvarande( joda, det går att bo mindre).
Det är verkligen sant, att det är kontakter som gäller om man vill lyckas med något knepigt, så för er som vill lyckas...var snälla mot er omgivning, om inte annat så för er egen skull.

Bandhagen

Bandhagen växte fram under 1950-talet enligt dåtidens ABC-modell, det vill säga en stadsdel med arbetstillfällen, bostäder och centrum.
Bebyggelsen består till stor del av låghus med tidstypisk utformning med stora gårdar och mycket grönska. Ett antal punkthus bryter av och ger området en varierad karaktär.
Bandhagens centrum, som ägs av HSB, har sin 50-talscharm väl bevarad. Området är klassat som kulturhistoriskt värdefullt av Stockholms stadsmuseum.I början av 1990-talet byggde HSB nya bostäder i anslutning till centrum med många utsmyckningar i portar och på gårdar. Populära är bland annat Aline Magnussons djurskulpturer som katten "Tinker Bell".

År 2002 bodde det 5 190 invånare i Bandhagen. I området finns tre skolor, Bäckahagens skola (årskurs 1-9), Bandhagens skola (årskurs 1-6) och Bandhagens vuxengymnasium. Här finns också Vantörs största parklek, Bandängen, med stor lekpark, djurhagar och plaskdamm.


texten är hämtad från www.stockholm.se

Inga kommentarer: